FÀBRICA SUBIRÀS SACREST O MANUFACTURES OLOT / CAN JOANETES / AJUNTAMENT

 

Passeig Bisbe Guillamet núm. 10 (Firalet)


La Fàbrica Subiràs va ser construïda per l'arquitecte Joan Roca Pinet (Girona, 19 d'agost de 1885-ibidem, 16 de gener de 1973) entre els anys 1927 i 1929.




Primer amb el nom de Subiràs, després Sacrest i més tard Manufactures Olot, es dedicava a la fabricació de gèneres de punt.

 

Actualment es coneix com Can Joanetes, i després de la reforma dels anys 1986 i 1990 de l'arquitecte Arcadi Pla i Masmiquel (Girona, 1945) acull les dependències municipals de la ciutat d'Olot.




Edifici industrial de planta rectangular projectat inicialment com a edifici aïllat, tot i que actualment segueix l'alineació del carrer i està envoltat de construccions.


 Presenta tres plantes amb el cos central més elevat. La coberta és de teulada a doble vessant, essent diferent la direcció d'aquesta entre els cossos laterals i el central.


Cal destacar l'escultura situada en l'angle dret de la façana, a l'alçada del primer pis, i el rellotge de sol del cos central


https://www.espaisrecobrats.cat/can-joanetes-ajuntament-dolot/


http://coneixercatalunya.blogspot.com/2017/08/edifici-del-consistori-municipal-dolot.html


De forma ordenada – no tots el mateix dia, recordeu que vivim en un país amb unes magres estructures per comunicació per voluntat del REINO DE ESPAÑA - , veniu a Olot, a la Garrotxa

Comentaris