IN MEMORIAM. CAN CLAPES. TIANA. EL MARESME

 

Llegia que era un edifici d’estil noucentista,  format per una planta baixa i tres pisos; el superior, estava format per dos cossos perpendiculars que formaven una creu que estava coberta per una teulada. Als cantons que quedaven lliures, entre els pals de la creu, s'havien aprofitat per fer petites terrasses. Destacaven els elements neoclàssics que s'utilitzaven a la composició: trenca aigües als damunt de totes les finestres, i balustrades que sobresortien especialment a la façana, a l'escalinata que conduïa de la planta baixa al primer pis i a la gran balconada del segon, que a la seva part central presentava una tribuna, que junt amb la balconada era suportada per dues columnes d'estil clàssic corinti. L'entrada principal era una gran porta d'arc de mig punt flanquejada per l’escalinata. Envoltada d'un ampli jardí, amb una zona amb pins, una de til·lers i una de més diàfana amb alguna olivera.





Fotografia. David Rodríguez Cebrian


No trobava cap dada ni del promotor, ni de l’autor, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com

 

M’havia encomanat  - com sempre que em cal informació de Tiana – al Josep Maria Toffoli Carbonell, i en la seva resposta a volta d’email em deia ;


Promotor : Antoni Clapés Galceran


Autor de l’edifici, l’arquitecte Lluis Girona Cuyàs  ( 1894-1979)




Constructor. Peret Artusa Cruspinera




https://www.epdlp.com/arquitecto.php?id=17480

La casa superava la dictadura franquista  per a ser  enderrocada a principis del segle XXI, quan tothom tenia coll avall que la “ democraciola “  ens portaria ultra la llibertat i la democràcia, el respecte per al Patrimoni Històric i/o artístic.


 Actualment en el mateix emplaçament hi ha un bloc de pisos amb un supermercat.


El creixement urbanístic desaforat que ha viscut bona part de la Catalunya litoral, ha fer encara més fàcil, la tasca de “ dessolar la terra “ que els enemics de Catalunya practiquen des de fa segles.

Comentaris