EDIFICI DE L’AJUNTAMENT DE CERDANYOLA DEL VALLÈS

 

Malgrat el fred intens anava fins a Cerdanyola del Vallès – potser caldria adaptar el nom, perquè de “ petita”  Cerdanyola, res , oi?, i retratava entre altres edificis la Casa de la Vila, construcció noucentista, projectada per l’arquitecte  Eduard M. Balcells i Buigas (Barcelona, 22 de setembre de 1877 - 4 de novembre de 1965), l’any 1920.




L’any 1920 el cens era de 1351 ànimes i la llengua de relació era el català; es tancava l’any 2011 amb un cens de  57.217 veïns de drets – segur que el nombre de persones que viuen a Cerdanyola del Vallès,  supera aquesta xifra amb escreix - , i per descomptat la llengua de relació NO ÉS EL CATALÀ, ni en un 10%


Patrimoni Gencat el descriu com;  edifici de planta baixa i un pis, situat a la plaça de Francesc Layret, amb coberta de teula a dues vessants. La façana principal, de composició simètrica, té a la planta baixa un porxo d'accés d'arcs de mig punt, amb tres portes allindanades.


Al pis hi ha una terrassa amb balustrada, amb tres obertures que mostren esgrafiats al voltant.


La façana es completa amb un escut de la vila, situat al damunt de la finestra central, fet de rajola i emmarcament esgrafiat, amb el lema Facta non verba.


El coronament és mixtilini. El conjunt mostra diverses ampliacions.


No podia accedir a l’església parroquial advocada a Sant Martí de Tours on volia veure el Crist de Juventeny. 


Això de que els bars estiguin oberts i les esglésies tancades  ja cansa, oi?.

 

Comentaris