IN MEMORIAM. ESCOLA DELS MARISTES. LA GARRIGA. EDIFICIS ESCOLARS ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA.

 

El Lluís Cuspinera Font (la Garriga, 1942) publicava  LA GARRIGA. CRÒNICA D’UNA DESTRUCCIÓ,  en el que trobava a la pàgina 34 , 1950 Enderroc de l’edifici dels Maristes , en aquells anys  RAMON DACHS I DACHS, (la Garriga, 1909 - Barcelona, 1983) era l’alcalde.

http://www.alcaldesialcaldessesdelvallesoriental.net/ficha.php?id_alcalde=463
Com a tants i tants catalans – i àdhuc a les bones persones, d’arreu del mon -  el tema del català i les restriccions que es volen TORNAR a posar per al  seu ensenyament, a mi en té revoltat.

 https://www.vilaweb.cat/noticies/el-psc-soste-que-la-nova-llei-dona-compliment-a-la-sentencia-i-assegura-la-vehicularitat-del-castella/


A l’època del José Rodrigo y Villalpando, I marqués de la Comuerta (Zaragoza, 1668 – Madrid, 7 de diciembre de 1741), les instruccions eren “"...de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado" , d’aleshores ençà però, els botxins “  a por ellos “;   s’han acostumat a fer les seves maleses  amb plena consciència de la seva immunitat.

 

Fa més de 300 anys que ho intenten sense èxit, confiem en que l’ Alexandre Deulofeu i Torres (l'Armentera, Alt Empordà, 1903 - Figueres, Alt Empordà, 1978) ho encerti, oi?


En la infinita  confiança en Déumaleeixo a tots aquells que persisteixen en la dèria de destruir Catalunya.

Comentaris