CAN GURGUÍ GROS. CAMI DE VALLROMANES A TEIÀ. VALLÈS ORIENTAL

 

El dia 30.1.2023 m’aplicaven a l’Hospital General de Catalunya, la 2ª sessió de quimioteràpia –  en tinc 4 de programades-  els símptomes de Eritrodistesia Palmoplantar  (  reacció cutània induïda per la quimioteràpia caracteritzada per un eritema dolorós al palmell de les mans i a la planta dels peus acompanyat de formigueig i sensacions d'adormiment, que en casos greus pot interferir en les funcions bàsiques de psicomotricitat).  s’aguditzaven una mica.  Explicava suara l’origen de tot plegat a : https://www.guimera.info/wordpress/contesnadal/lany-del-cancer/


El Crisant Palau, publica una fotografia de Can Gurguí Gros, al terme de Vallromanes, no confondre amb Can Gurguí de Canovelles:

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/28513


Patrimoni Gencat en fa aquesta descripció;  Masia de planta rectangular coberta a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana orientada a migdia. És una construcció original del segle XVIII reformada o ampliada el 1899, tal i com consta al rellotge de sol situat a la façana. Té adossat a llevant un edifici de construcció contemporània.




L’any 1854 Agustí Canals, propietari de Sant Andreu de Llobons (can Gurguí Gros), deshabilità la capella de la funció religiosa i l’emprà per a ús domèstic.


L’altar de Sant Andreu passà a Can Riera, de Premià de Mar.


Consta de planta baixa i un pis amb dos portals d'entrada, un de principal, adovellat, i un secundari, d'arc rebaixat de maons. Les finestres de la planta pis són de llinda plana amb brancals i ampit motllurats. La resta de finestres són de recent obertura. Conserva un rellotge de sol rectangular emmarcat actualment (2020) molt desgastat i quasi il·legible. Fins fa poc encara eren visibles els números en caràcters aràbics del 9 al 6 i una inscripció que deia: "Casa Gurguí siglo XI, J. L. Año 1899". La façana està rematada per un ràfec de doble imbricació.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/29623


La fredorada d’aquest gener de l’any 2023,  ha deixat clar – per si algú en tenia dubtes – que des dels poders públics, ni es fa, ni es farà res, per posar remei a la manca de serveis sanitaris i socials, que constitueix “ marca de fàbrica” , d’aquesta “ democraciola”  maleïda. Dit això, ens alegrem de la suspensió de la vaga de metges, que escoltava al Telenotícies de la Nit. Esperem  que uns i altres posin fill a l’agulla per evitar tant como sigui possibles la mort de més i més pacients en les llistes de “ desesperació”.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/01/les-morts-inevitables.html

 

Els evangelis  expliquen que  Ponç Pilat,  donava a triar als jueus entre Jesús i Barrabàs – i triaven aquest segon- ,  la tria que ens proposa l’inefable Salvador Illa Roca (La Roca del Vallés, Barcelona, 5 de mag de 1966) – el càrrec polític que acumula més morts en la seva àrea de competència desprès del sàtrapa -,   és entre els casinos i els jocs o entre la vida i la salut dels que viuen a Catalunya,  les noticies diuen que hi ha un pacte entre ERC i PSC,  ens temem el pitjor.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/12/crims-per-omissio.html

 

De vegades la pau, no és més que por.

 https://www.youtube.com/watch?v=kyMdCiKPPks

Comentaris