ESGLÉSIA DE LA MAREDEDÉU DE LA PAU. ÒDENA. L’ANOIA.

    El dia 13.3.2023, rebia la 4a Sessió de Quimioteràpia a l’Hospital General de Catalunya ,  val a dir que  el tractament que començava el 9.1.2023, ha estat  - i és encara – un procés “ dur”.


Avui estic a 5 dies d’acabar el tractament.


https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/12/lany-del-cancer.html


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2023/02/els-efectes-de-la-quimioterapia.html


  https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/03/objectiu-sobreviure-la-quimioterapia.html


M‘ajudat molt en aquest tràngol,  continuar – fins on m’ha estat humanament possible –  amb les publicacions del conèixercatalunya, i vull agrair des d’aquí  la bonhomia de tots/es els que m’han permès fer us de les seves imatges. Espero poder recuperar les meves sortides per Catalunya ben aviat.

Llegia de l’Església  advocada a la Mare de Déu de la Pau, d’Òdena, que l’autor havia estat ‘arquitecte  Francesc Claramunt Pol, del que ens agradarà tenir noticia de lloc i data de naixement i si fos el cas de traspàs a l’email castellardiari@gmail.com


L'edifici va ser construït l'any 1978 i està configurat per un joc de volums cilíndrics intercalats, formant un conjunt de volums suaus i harmònics.


https://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:ESGL%C3%89SIA_DE_LA_MARE_DE_D%C3%89U_DE_LA_PAU_-_%C3%92dena.JPG


A la banda sud, al costat de l'accés principal al temple, emergeix el campanar constituït per una senzilla torre cilíndrica amb petites obertures als quatre vents que recorda el minaret d'una mesquita islàmica, i que és l'únic element que proporciona verticalitat al conjunt. Una senzilla creu corona la torre del campanar. Defugint materials utilitzats en d'altres edificis d'aquestes característiques, els murs de l'església són arrebossats i pintats de blanc. Un conjunt d'arcuacions cegues apuntades, les finestres de clara verticalitat i els vitralls són les úniques ornamentacions de l'edifici.


A la part posterior, l'edifici mostra una façana amb algunes obertures de diferent forma i dimensions protegides amb reixa metàl·lica. Unes escales exteriors comuniquen els diferents nivells de l'edifici.


L'interior segueix les directrius marcades pel Concili vaticà II, amb línies austeres i senzilles representacions iconogràfiques, en un intent de proximitat als feligresos".


La pintura mural de l'altar és obra de Teresa Busquets  - en agradarà tenir noticia del cognom matern, i del lloc i data de naixement i traspàs si fos el cas a l’email castellardiari@gmail.com - de l'any 1978; va ser restaurada anys després per Felipe Lucio- en agradarà tenir noticia del cognom matern, i del lloc i data de naixement i traspàs si fos el cas a l’email castellardiari@gmail.com -.


A l'interior també trobem un Cristi Crucificat i una imatge de la Mare de Déu de Fàtima que prové de Santa Maria d'Igualada on estava guardada en un magatzem. La va pintar Mercedes Siman- en agradarà tenir noticia del cognom matern, i del lloc i data de naixement i traspàs si fos el cas a l’email castellardiari@gmail.com -.


 L'església no disposa encara de cap imatge de la titular, la Mare de Déu de la Pau; només hi ha una petita figura a partir de la qual s'havia de fer l'original però que de moment ho s'ha fet realitat.


Fa tants segles que tenim l’enemic a casa, que alguns sembla que hi ha oblidat, oi?


El mal costum de NO CITAR el cognom matern, és un dels trets característics del costumari “ feixista/franquista”, al que cal afegir aquesta dèria estulta d’amagar dades, tot molt molt llastimós, oi?


https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=4724


https://www.festacatalunya.cat/articles-mostra-11477-cat-esglsia_de_la_mare_de_du_de_la_pau_al_pla_de_la_masia_ddena.htm


Que la Marededéu   i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevi a l’Altíssim la pregaria dels  , amazis, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

Comentaris