VISITA A VACARISSES. ELS CAMINS DEL SENYOR

 

El dissabte 27.5.2023 m’arribava fins a Vacarisses,  anava a visitar al Sebastià Codina Padrós ( Tià), i al Josep Torras Prat, feia massa temps que no ens veiem personalment, quan fas anys, sovint la salut – com ha estat el cas – et deixa una temporada en “dic sec” , o si us agrada més en “ aturada forçosa”.

Teníem tots plegats una gran alegria de retrobar-nos.

És difícil anar a veure a l’autor de Goigs més prolífic de Catalunya – ja triguen a atorgar-li la Creu de Sant Jordi - ,  i marxar de buit, en aquesta ocasió em regalava un Goig profà, a llaor del Siurell,  etimològicament  del llatí *sibilĕllum, derivat de sībilum, ‘xiulet’. El diccionari català valencià balear, en diu a l’entrada corresponent “  Instrument de terrissa o argila, de fabricació típica mallorquina, pintat de blanc i de colors vius i imitant figures de cavalls i d'altres éssers animats (Mall.)”, “Instrument per a produir un so agut semblant a un xiulet”.




La proposta venia de  Inca, capital de la comarca del Raiguer, a l’illa de Mallorca, i comportava la col·laboració  entre altres del Guillem  Alexandre Reus i Planells, historiador de l’art, i de l’  Agustí Aguiló i Bordoy. ( Palma 1954), director d'orquestra i violinista de l'Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma.

Tornava a Castellar del Vallès – com estava previst-  curull d’alegria, i amb un exemplar dels Goigs a Llaor del Siurell, que faré arribar al bon amic Joan Grau Viñas, que els col·lecciona.  

Comentaris