EL CASAL MONTSERRAT DE MONTMELÓ ESTÀ EN VENDA.

 

Trobava un anunci:¡

https://www.engelvoelkers.com/es-es/propiedad/palacete-novecentista-centrico-en-montmelo-4442620.1454323_exp/

La finca es coneguda com CASAL MONTSERRAT, al carrer 11 de Setembre, 5 de Montmeló de la que en diuen a Patrimoni Gencat; Edifici aïllat de tipologia de casa-jardí de planta rectangular amb coberta plana protegida per una balustrada d'obra. És una construcció de principis del segle XX, d'estil noucentista. Consta de planta baixa i un pis separats per una motllura. La planta baixa està estucada i pintada, i la planta pis, lleugerament inclinada i revestida amb peces de pissarra. L'entrada principal és porxada i se situa damunt d'un podi format per cinc esglaons suportat per dos conjunts de tres columnes de fust llis i capitell dòric i coronat per una cornisa motllurada de formes ondulants. Les obertures de la planta baixa són de llinda plana sense decoració i, a la planta pis, emmarcades amb pilastres als brancals i entaulament a les llindes. Al damunt dels entaulaments hi ha una motllura en forma de frontó a les finestres centrals i d'arc de mig punt a les laterals. Per sobre, uns forats ovalats serveixen de ventilació. A la façana oest hi ha un plafó ceràmic amb la imatge de la Verge de Montserrat, protegida per una petita teulada a doble vessant. La casa se situa envoltada d'un jardí que a la part posterior ha estat escapçat per les obres de construcció de la línia ferroviària d'alta velocitat.


Fotografia.  Òscar de Castro López & Josep Font Piqueras

L’autor segons la fitxa és l’arquitecte Eduard Maria Balcells i Buïgas (Barcelona, 1877 – 1965), hi ha però, el dubte raonable que fos obra de l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de mayo de 18771​-La Garriga, 15 de septiembre de 1937) possiblement arquitecte municipal en aquella època, que signava tambñe obres a Cerdanyola del Vallès, quan l’arquitecte  municipal era l’Eduard Maria Balcells i Buïgas

A tall  d’exemple,  Can Forés, al carrer Sant Crist de la Grúa, 21 , obra de l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de mayo de 18771-La Garriga, 15 de septiembre de 1937)

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=17406

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/42227

Quan al topònim Montmeló,  'turó dels teixons'  ens fa evocar un temps que malgrat ens pots semblar llunyà, atès que el cens de població de l’any 1960 era només de 1366 ànimes, no ho és tant, oi?.


Continua dissortadament “ la monotonia criminal  arreu del mon.

Comentaris