ESGLÉSIA DEL COL·LEGI COR IMMACULAT DE MARIA. SENTMENAT. VALLÈS OCCIDENTAL.

 

Publicava suara :

CAPELLA DE SANT JOSEP DEL COL·LEGI COR IMMACULAT DE MARIA. SENTMENAT. VALLÈS OCCIDENTAL

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2024/04/capella-de-sant-josep-del-collegi-cor.html

CAPELLA DE CRIST REI DEL COL·LEGI COR IMMACULAT DE MARIA. SENTMENAT. VALLÈS OCCIDENTAL

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2024/04/capella-de-crist-rei-del-collegi-cor.html

Demanava informació de l’autor dels edificis,  del dels vitralls, i de la seva història.

M’explicaven que el seminari  dels Salesians , es va aixecar en uns terrenys donats pel  VIII marquès de Sentmenat, Joaquim de Sentmenat i de Sarriera   (Barcelona, 1894 - 2 de març de 1968)  ,  amb la condició de que el seminari portes en el seu nom l'afegitó "marqués de Sentmenat", i  es va edificar cap els anys seixanta del segle XX.

Els salesians no van fer escola, organitzaven però,   trobades els caps de setmana ,  duien a terme colònies a l'estiu pel jovent del poble, i van organitzar un equip de futbol.

A iniciativa del P.   Joan Trenchs Boada (Terrassa , Vallès Occidental, 13-5-1917 + ? ) , director en aquells moments de l’Escola Pia de Sabadell, tots els centres d’EGB dirigits per congregacions religioses es van unir per fer una escola de secundària conjunta, donant-li el nom de Centre d’Estudis Vidal i Barraquer. 

En  un primer moment el centre es va establir a l’antic seminari salesià de Sentmenat i va tenir bastant èxit, doncs el primer any, el curs 1975-76,  va tenir 10 grups de primer i en arribar al COU es van superar els mil alumnes. Durant el curs 1979-80 s’inicien les gestions per traslladar en centre a Sabadell, ja que el transport en autocar a Sentmenat es feia pesat i costós per la majoria d’alumnes.

A darreries  dels anys 70,  els salesians marxaven de Sentmenat, els edificis  acollirien   trobades i "exercicis espirituals", i serà a  partir de 1984, mitjançant la Fundación Padre Piulachs  que es converteix en  el col·legi Cor Immaculat de Maria [CIM] de la Sociedad Misionera de Cristo Rey

https://www.es.catholic.net/op/articulos/23333/cat/50/sociedad-misionera-de-cristo-rey.html#modal

https://www.es.catholic.net/op/articulos/23333/cat/50/sociedad-misionera-de-cristo-rey.html#modal

Retratava l’església advocada al Cor Immaculat de Maria.



Esperem que els Salesians als que hem tramés aquesta i les altres publicacions a l’email   prensa@salesianos.info ens puguin donar més informació. Si alguna persona i/o entitat té més informació, sou pregats de fer-nos-la arribar a l’email castellardiari@gmail.com

Les fotografies   s’han enviat al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín). Tinc clar però, que si no les tenen, més aviat que tard, el Josep Sansalvador Castellet,  arxiver i fotògraf, demanarà també permís per a fer-ne.

Comentaris