FARMÀCIA BLANCHART. SABADELL

 

La necessitat em portava fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica – retratava la façana de la farmàcia Blanchart, a la  Via de Massagué, 40, amb façana lateral amb l’edifici de Correus,  del que algú ens hauria d’explicar que en volen fer, oi?.

 




El Joaquim Tudela Torras, afirmava que el permís d'obres per a fer  - o refer  - aquest edifici el va sol•licitar Baudilio Ventura el 15 de maig de 1923 amb plànols de l'arquitecte Joaquim Manich Comerma (1882 - 1976).

 

En els seus orígens com a farmàcia,  l’any 1894,  aquest era el negoci de Joan Vila Martell , posteriorment en van passar fins a set més,  els tres darrers foren, l’Enric Seguí ,  aquest li va vendre al Modest Figuerol, i la vídua d’aquest al Miquel Blanchart.





Fotografia d'autor desconegut. Any 1910 aprox. Cedida per: Miquel Blanchart


L'any 1924 ja hi havia un altre propietari, Modest Figuerol que el 26 de juny de 1924 va sol•licitar permís d'obres per a fer una tribuna amb plànols de l'arquitecte Carlos Martínez Sánchez


El 1974, Miquel Blanchart va adquirir la farmàcia que havia quedat en herència de la vídua de Figuerol.


https://www.diaridesabadell.com/2019/11/28/farmacia-blanchart-distingida/


http://coneixercatalunya.blogspot.com/2015/04/edifici-de-la-farmacia-blanchart-capdet.html



Voldríem saber encara – no en tenim mai prou, oi ?. – qui va ser l’autor dels esgrafiats que adornen la façana lateral, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com


Algú deia que l’edifici està declarat com BCIL, no el trobava a :

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Sabadell


La C  que llegim en alguns acrònims, NO  SEMPRE, fa referència a Catalunya , oi?.

Comentaris