LA CASA DEL BARCO. BARCELONA

 


Sixte Illescas i Mirosa (Barcelona, 16 de juny de 1903 - 21 de desembre de 1986)va ser l’autor entre moltes altres de la Casa Vilaró  a ‘Avinguda Coll del Portell, 43 i 67 / Pas Coll del Portell, 2-4, de Barcelona.




Patrimoni Gencat ens diu de l’edifici; La casa se situa en una parcel·la amb importants desnivells i s'orienta al sud amb vistes sobre la ciutat comtal. La casa s'organitza en diferents nivells per adaptar-se al terreny, per la qual cosa prenen una importància els elements estructurals. El perfil de la casa recorda a un vaixell i és una característica de la primera etapa del GATCPAC.

 

Per aprofitar millor el solar, Illescas va decidir col·locar l'habitatge a la part superior del solar i situar l'accés al carrer de darrere a través d'una escala de vidre flotant sobre la coberta. Per arribar a la planta baixa, cal baixar una planta des de l'esmentat accés. És allà on se situen tots els programes funcionals de la casa.

 

En un costat de la casa es troben les àrees de dia i servei i a l'altra la zona de nit. Les activitats de servei addicional es troben en un semisoterrani al qual s'accedeix per unes escales de servei. La part sud de la planta principal està protegida per un porxo, cobert amb una llosa de dos metres que vol fer campana i recorda una coberta de vaixell.

 

Es considera una de les primeres obres que s'influencia directament amb l'arquitectura racional.

 

Si disposeu de quasi 2 milions d’€, ara teniu l’ocasió de adquirir-la :


Per a tot hi ha el moment oportú,


i un temps per a cada cosa en aquest món.

...

Temps d’adquirir i temps de perdre.


Comentaris