VAPOR BADIA - BIBLIOTECA DEL VAPOR BADIA. SABADELL

La necessitat em portava fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica, retratava el Vapor Badia, ara Biblioteca Pública, al carrer de les Tres Creus, 127-129, promogut per Josep Oriola Badia i Juncà (23 de març de 1815 - 1876), i projectat l’any 1867 pel mestre d’obres,  Josep Lacueva i Sanfeliu, del que ens agradarà tenir noticia el lloc i data de naixement i traspàs a l’email castellardiari@gmail.com – sobta encara, l’abundor d’informació sobre persones quin únic mèrit CONSTATAT és haver obtingut la seva titulació acadèmica de manera “ poc ortodoxa”, i la quasi absoluta manca de dades de persones que com el mestre  d’obres Josep Lacueva i Sanfeliu, han donat forma al Sabadell d’avui

 






https://www.diaridesabadell.com/2021/08/22/el-templet-de-les-aigues/


http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/004-A.htm


Patrimoni Gencat descriu el Vapor Badia, com conjunt fabril situat a la zona de l'estació, de planta complexa i format per diverses construccions al voltant d'un pati. La fàbrica consta de dues quadres paral·leles als carrers Tres Creus i Casanovas, d'una llarga de 150m i una amplada de 25m i 13m respectivament. Consten de planta baixa i pis, amb cobertes de teula. Les finestres, arrenglerades i regulars, són d'arc escarser. Cal destacar els elements de suport (columnes de ferro fos).

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=27816


Ens agradarà rebre a l’email  castellardiari@gmail.com   dades sobre l’arquitecte Josep Palau autor de la reforma que donava lloc a la Biblioteca, cognom matern, lloc i data de naixement – i si fos el cas de traspàs -; malgrat la mort oficial del sàtrapa es produïa  el 20 de novembre de 1975, les “ instruccions misògines arrelaven profundament , oi?.


https://www.diba.cat/documents/16060163/25606928/SABADELL-Biblioteca+Vapor+Badia./4673270b-c865-467e-ba2f-b009bfba2539

 

Estic profundament decebut de l’Hospital Taulí, de la sanitat pública, i àdhuc de la sanitat privada, i més concretament d’Adeslas, i així els ho feia saber pels seus canals interiors, i ho manifesto “ urbi et orbe “.


Algú escrivia; l’últim comentari que hi ha em sobra, imagino que es tracta d’algú al que li sembla lògica la discriminació per edat en l’àmbit de la salut, ja s’ho trobarà.


Comentaris