IN MEMORIAM DE L’ESGLÉSIA PARROQUIAL DE POBLENOU, ADVOCADA A SANT BERNAT CALVÓ.

 

Llegia  que l'edifici  de l’Església parroquial  de Poblenou , a Barcelona, advocada a Sant Bernat Calvó  - sant català, Mas Calvó, Reus, 1180 – Vic, 26 d'octubre del 1243) -  va  ser projectada per l'arquitecte Josep Maria Soteras i Mauri (Barcelona, 1907-1989) , que en aquells temps treballava també en la construcció de l'estadi del Camp Nou del FC Barcelona.


Hi dominaven el formigó i el maó vist i tenia una superfície destinada al culte de 530 metres quadrats.


Al vèrtex situat entre la plaça i l'últim tram de Wad-Ras hi va ser enlairat un campanar, que als anys 1970's va ser retallat i posteriorment eliminat del tot.




http://barcelofilia.blogspot.com/2017/09/esglesia-parroquial-de-sant-bernat.html


El 2011 van començar a fer-se paleses les deficiències arquitectòniques greus que presentava l'edifici. El formigó s'havia anat esquerdant en molts sectors, circumstància que era afavorida per la proximitat del mar que actuava d'agent corrosiu. El perill de despreniments era evident. La manca d'un manteniment adequat hi posava la resta, de manera que l'edifici avançava indefectiblement cap a un estat ruïnós, que no va trigar gaire a declarar-se.


Els estudis realitzats per a rehabilitar-lo i tornar-li el seu aspecte original van descartar aquesta opció a causa de l'elevat cost que suposaven les obres.

http://barcelofilia.blogspot.com/2017/09/esglesia-parroquial-de-sant-bernat.html


L'ús assignat al solar de la desapareguda parròquia seria l'ampliació de la veïna escola  de la Mar Bella .




 El d'agost de 2017 va començar la demolició que en pocs dies va deixar el solar ras i net.


https://ampamarbella.org/en-marxa-lampliacio-de-lescola-la-mar-bella/

Comentaris