IN MEMORIAM DEL LLORET DE MAR QUE DESAPAREIXIA COM A CONSEQÜÈNCIA DEL CULTE A SANTA MARIA DE L‘ESPECULACIÓ URBANÍSTICA I A NOSTRA SENYORA DE LA CORRUPCIÓ POLÍTICA.

 

Lloret de Mar tenia un cens de 3242 ànimes l’any 1900, i tancava l’exercici 2021 amb 38.402 habitants de dret, eufemisme que amaga l’existència  dels “ sense papers “

El Valentí Pons Toujouse, feia una feina excepcional:

https://www.arquitecturamodernista.cat/cerca.php?cerca=Cerca&c=&paisos=ES&comunitats=ES09+&provincies=ES17+&municipis=ES17095++++&anys=1878+-+2000

La Casa Francesc Riera Feliu, és obra de l’arquitecte Joan Llevat Casanovas (Reus (Tarragona) - 03.08.1895 + Reus (Tarragona) - 27.11.1943) , l’any 1921.  Hem de pressuposar una relació de coneixença, àdhuc d’amistat, entre el promotor  - del que esperem rebre si més no, les dates de naixement i traspàs, i un esbós biogràfic a l’email castellardiari@gmail.com -  i l’arquitecte.




https://www.arquitecturamodernista.cat/obres/es/lloret-de-mar/tots/casa-francesc-riera-feliu


Em sorprenia – relativament, n’hem vist de molt grosses – que s’atribuís des d’una publicació en la que participa el Consistori Municipal, que l’autoria s’atribueix a l’arquitecte: Joan Raval (o Reval, o Riual o Riera),  autor també de la façana de Façana de Can Marlès,  a la Rambla Barnés

https://www.lloret.cat/seccions/arxiu-municipal/fitxers/pdf-exposicions-arxiu/casessenyorialslloretenques.pdf


La fama – la mala fama – adjudica a Josep Maria de Porcioles i Colomer (Amer, 15 de juliol de 1904 - Vilassar de Dalt, 3 de setembre de 1993) la destrucció de bona part del Patrimoni històric de Barcelona – no seré jo qui el defensi – està clar però, que la seva acció a Barcelona, va trobar molta més oposició, que les accions dels “ cacics” de ciutats, viles i pobles amb menys població.


Fer una recerca dels alcaldes de Lloret de Mar, és una llàstima que els noms, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs d’aquells personatges “ malèfics “ es perdi per a la història, oi?.


Quan al topònim Lloret , Joan Coromines i Vigneaux(Barcelona, 21 de març de 1905 - Pineda de Mar, Maresme, 2 de gener de 1997)filòleg de fama universal, malgrat els esforços fets des del REINO DE ESPAÑA per evitar-ho, explica; etimològicament  de LAURËTUM derivat col·lectiu del 11. LAURUS,   nom de l'arbre Laurus nobilis. J.F.C.




https://oncat.iec.cat/veuredoc.asp?id=23881


En un altre ordre de coses, escrivíem suara ; LA CITA PRÈVIA EN OCASIONS ES POT CONSIDERAR COM UNA OMISSIÓ DEL DEURE DE SOCORS?.


Des d’aquí el nostre recolzament a les víctimes, i el rebuig més enèrgic als botxins, als que maleïm davant de Deu.


https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/04/la-tortosa-que-desapareixia-com.html


https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2022/04/la-igualada-que-desapareixia-com.html


https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2022/04/la-garriga-cronica-duna-destruccio.html


https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2022/04/el-vic-que-desapareixia-com.html


https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/04/la-girona-que-desapareixia-com.html


https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/04/cerdanyola-creixement-i-destruccio-el.html


https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/04/in-memoriam-de-la-manresa-que.html


https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/04/in-memoriam-villa-morera-mas-vallve-la.html


https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/04/in-memoriam-el-celler-cooperatiu-obra.html


Aquest país nostre fa plorar, oi?.


Comentaris