IN MEMORIAM. EDIFICI BATLLÓ. L’OLOT QUE EL TEMPS S’ENDUGUÉ

 

Matias En Mais Castanyer, publica una fotografia , Edifici Batlló,  al         carrer  Sant Rafael – Plaça  Clarà - carrer Mulleres a Olot.



Llegia ; era un casal de planta rectangular amb teulat a quatre aigües. Disposava de planta baixa, amb gran escala d'accés a la planta noble i entrada per a carruatges o pati interior, cobert posteriorment amb planxes de fibrociment.[1] Damunt la planta noble hi havia un pis superior amb finestres, algunes d'elles cegades, a manera de decoració, on hi havia grans motius florals i vegetals pintats de color blau. Enganxada a la casa hi havia la capella goticitzant de la mateixa família, que avui serveix de comerç. La casa es desenvolupava al voltant del pati interior.

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=10261

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/1189069-de-capella-a-botiga.html

https://arquitecturaterricabras.com/project/botiga-levis-olot/


 Els Batlló varen ser una nissaga d'industrials del tèxtil a Catalunya durant la segona meitat del segle XIX i la primera meitat del XX. D'origen olotí, varen tenir fàbriques de teixits de cotó a Barcelona, com Can Batlló (carrer Urgell), actualment reconvertida en l'Escola Industrial, i Can Batlló (la Bordeta) que està en un procés de transformació urbanística.


No hi ha però, cap relació amb Josep Batlló i Casanovas (Barcelona, 29 d'abril de 1855  - Barcelona, 10 de març de 1934), promotor de la Casa Batlló al  numero 43 del Passeig de Gràcia de Barcelona 

 

 

Comentaris