IN MEMORIAM . ESCOLA DE GRANERA. EL MOIANÈS.

 

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema no desperta – dissortadament – passions.

 

 Malgrat això tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca, en aquest cas el Moianès.


 Altrament fem una crida URBI ET ORBE perquè ens ajudeu en la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com

 

 El Dr. VALENTÍ CARULLA MARGENAT,  RECTOR DE LA UNIVERSITAT  DE BARCELONA, REBIA  ALHORA QUE EL TITOL   “D’APÒSTOL DE LES ESCOLES”, EL MARQUESAT DEL SEU NOM. (Sarrià, 5 d'agost de 1864 - Barcelona, 22 d'octubre de 1923), pensem que honorar-lo en el centenari del seu naixement.  Que us sembla?.


Llegia que l’església parroquial de Granera , advocada a Sant Martí de Tours ,  adossat a l’edifici d’estil romànic, pel costat sud,   té la Rectoria i al costat est l’antiga Casa de la Vila i la primera escola de Granera.




http://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/11/esglesia-de-sant-marti-de-granera-el.html

 

AJUNTAMENT I ESCOLES PÚBLIQUES DE MOIÀ. MOIANÈS.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2015/05/ajuntament-i-escoles-publiques-de-moia.html


IN MEMORIAM. ESCOLA PÚBLICA DE SANTA MARIA D’OLÓ ANTERIOR A LA DICTADURA FRANQUISTA. MOIANÈS.

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2016/11/in-memoriam-escola-publica-de-santa.html


ANTIGUES ESCOLES PÚBLIQUES DE L'ESTANY. MOIANÈS

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2015/10/antigues-escoles-publiques-de-lestany.html?m=1


IN MEMORIAM. ESCOLES DE LA COLÒNIA JORBA. CALDERS. EL MOIANÈS. CATALUNYA

https://relatsencatala.cat/relat/in-memoriam-escoles-de-la-colonia-jorba-calders-el-moianes-catalunya/1055533


ESCOLA PIA DE MOIÀ. EL MOIANÈS. BAGES.CATALUNYA

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2013/11/escola-pia-de-moia-el-moianes.html


L’ESCOLA DE CALDERS A LA II DÈCADA DEL SEGLE XX. MOIANÈS. CATALUNYA

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2015/01/lescola-de-calders-la-ii-decada-del.html


ESCUELAS NACIONALES DE CASTELLTERÇOL

https://relatsencatala.cat/relat/escuelas-nacionales-de-castelltercol/1041737


IN MEMORIAM. ESCOLES PÚBLIQUES DE COLLSUSPINA ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA

https://latribunadelbergueda.blogspot.com/2015/11/in-memoriam-escoles-publiques-de.html


IN MEMORIAM. DE CAL FERRER A L’ESCOLA DE LES CARMELITES. MONISTROL DE CALDERS. EL MOIANÈS.

https://relatsencatala.cat/relat/in-memoriam-de-cal-ferrer-a-lescola-de-les-carmelites-monistrol-de-calders-el-moianes/1066263


Tinc clar que n’hi havia més d’escoles, i ens agradarà rebre a l’email castellardiari@gmail.com les vostres imatges i dades.


El Moianès, Catalunya , us ho agrairà.


La pèssima situació econòmica i social del REINO, em feia pensar en un relat bíblic.  Gn 41,14-36,  Josep interpreta els somnis del faraó:


Vaig veure sortir del riu set vaques grasses i boniques, que anaven pasturant entre els joncs. Darrere d'elles en van sortir unes altres set, escarransides, lletges i magres: enlloc d'Egipte no n'he vistes mai de tan lletges.  Les vaques magres i lletges es van menjar les set vaques grasses que abans havien sortit del riu.  Quan ja les tenien dintre, no es notava que les haguessin engolides: continuaven tan escarransides com abans


Els hereus del franquisme encarnen les “ vaques  lletges i magres “, i la ciutadania del REINO fa el paper de les “ vaques grasses “. 


D’ençà de l’any 2004 l’inefable José Luis Rodríguez Zapatero (Valladolid, 4 d'agost de 1960) al GOBIERNO, i el silencia còmplice de la resta de partits, sindicats i  altres col·lectius, la “desamortització social “ agafava embranzida, i amb poc més de 18 anys s’aconseguia que més d’un terç de la ciutadania visques en la quasi misèria.  


Aprofiteu els darrers dies de “ vaques grasses” per voltar per Catalunya, retratant alhora que el nostre Patrimoni Històric,  els edificis escolars de Catalunya, i fent-nos arribar  aquestes imatges a l’email castellardiari@gmail.com

Comentaris