ESGLÉSIA DE PALAU DE CERDANYA ADVOCADA A LA MAREDÉU, MAL DITA SANTA MARIA, PER INFLUÈNCIA DE LA LLENGUA CASTELLANA. LA CATALUNYA SOTA DOMINI DE LA REPÚBLICA FRANCESA

 

El Vicent Miralles Tortes, publica una fotografia Església de Santa Maria de PALAU DE CERDANYA, a la Catalunya sota domini de la mal dita República Francesa.




Patrimoni Gencar explica que conserva una pila baptismal romànica procedent del primitiu edifici. La peça està decorada amb arcuacions sota les quals es troben personatges en l'escena del baptisme per immersió dins d'una pica de la qual surt el cap d'un adult. El sacerdot porta una alba amb un seguit de plecs i sembla tenir a les mans un vas destinat a recollir l'aigua; al davant un escolà porta una creu.

 

També es conserva part d'un retaule gòtic dedicat a la Mare de Déu de la Llet pintat per Jaume Serra entre els anys 1360 i 1370; i un altre a l'altar major de l'any 1668, procedent del convent dels Servites de Bell-lloc.


 Es fa esment que a l'antiga església podria haver trobat aixopluc la  imatge romànica d'una Mare de Déu negra, de la que en no trobava imatges a:

https://deigenitrix.net/galeria-01.php?prov=Zona%20colindante

Si en trobeu alguna imatge agrairem la seva tramesa a l’email castellardiari@gmail.com


https://www.enciclopedia.cat/catalunya-romanica/santa-maria-de-palau-de-cerdanya


El “procés” que podem definir com el legítim desig dels catalans d’administrar el resultat dels seus esforços, no s’acabarà mai.  

Comentaris