ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT MARTÍ DE BIERT. CANET D’ADRI . EL GIRONÈS

La Montserrat Anguila Presas, publica una fotografia de l’Església de Sant Martí de Biert al terme de Canet d’Adri, al Gironés.

https://www.enciclopedia.cat/catalunya-romanica/sant-marti-de-biert-canet-dadri
La Catalunya romànica ens diu que és un edifici d’una sola nau, coberta amb volta de canó i capçada a llevant per un absis semicircular, que ha estat molt transformat amb l’afegitó de capelles i el sobrealçament de la nau i l’absis. Sobre la façana oest es dreça un campanar d’espadanya de dos ulls, que respon també als processos de reforma, que també afectà la porta, situada en la façana sud i datada el 1861, substituint probablement la porta original. Al centre de l’absis s’obre una finestra de doble esqueixada, que, com el conjunt de l’edifici, palesa les formes rurals de l’arquitectura del segle XII Podeu veure alguna imatges més a http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=20871

Quan al topònim Biert: 

 Quan al topònim Canet d’Adri https://oncat.iec.cat/veuredoc.asp?id=12521 

 Vull agrair molt expressament a la Montserrat Anguila Presas, i a la resta d’amics, que em permetin fer servir les seves imatges per il·lustrar les publicacions del conèixer Catalunya, tinc la confiança de poder tornar ben aviat a voltar com ells per aquest país petit. 

 El dia 9.1.2023 començava el tractament de quimioteràpia, de moment el símptoma més evident és un pessigolleig a les mans que em deixa sense força. El relaciono amb el fred, ja que el contacte amb l’aigua de l’aixeta l’activa, i un entorn càlid el fa quasi desaparèixer, esperem que tot sigui això, oi?. 

 El tractament a casa son 4 pastilles de CAPECITABINA al mati i quatre al vespre durant 14 dies , i DEXAMETOSA en el mateix horari durant tres dies, i desprès d’una setmana de descans, un segon cicle el 30.1.2023

Comentaris