IN MEMORIAM. ESCOLA UNITÀRIA D’HORTA. LA BARCELONA QUE EL TEMPS S’ENDUGUÉ.

 

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.




El Victoriano Torres Bermudez, publica una fotografia de l’edifici de l’Antic ajuntament d'Horta. Barcelona 1935. Plaça Santes Creus.


Llegia, edifici de l'any 1898, projectat per l'arquitecte Claudi Duran Ventosa (Barcelona, 1864 - 1925).


L'any 1906 s'hi va instal·lar l'Escola Unitària. Actualment acull serveis municipals del districte.


És un edifici en cantonada, de planta baixa i dos pisos, amb un balcó corregut al pis principal, que ressegueix la cantonada, sostingut amb mènsules de figures d'animals. Les finestres del primer pis estan ressaltades amb guardapols neogòtics mentre que les del segon pis ho estan amb unes amples motllures rectangulars.


https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=14699

La fredorada d’aquest gener de l’any 2023,  ha deixat clar – per si algú en tenia dubtes – que des dels poders públics, ni es fa, ni es farà res, per posar remei a la manca de serveis sanitaris i socials, que constitueix “ marca de fàbrica” , d’aquesta “ democraciola”  maleïda.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/01/les-morts-inevitables.html


Els evangelis  expliquen que  Ponç Pilat,  donava a triar als jueus entre Jesús i Barrabàs – i triaven aquest segon- ,  la tria que ens proposa l’inefable Salvador Illa Roca (La Roca del Vallés, Barcelona, 5 de mag de 1966) – el càrrec polític que acumula més morts en la seva àrea de competència  desprès del sàtrapa -,   és entre els casinos i els jocs o entre la vida i la salut dels que viuen a Catalunya,  ens temem el pitjor.

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/12/crims-per-omissio.html


De vegades la pau, no és més que por.

 https://www.youtube.com/watch?v=kyMdCiKPPks


Sempre, sempre, sempre, trobem a faltar imatges i dades dels edificis escolars anteriors i/o coetanis a la dictadura franquista. De genolls si cal, us demano que ens feu arribar imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com

Catalunya us ho agrairà. 

Comentaris