๐—ฅ๐—˜๐—–๐—จ๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐—”๐—–๐—œ๐—ข́ ๐——๐—˜ ๐—Ÿ๐—” ๐— ๐—ข๐—ฅ๐—˜๐—ก๐—˜๐—ง๐—” ๐——๐—˜ ๐—Ÿ๐—” ๐—ง๐—ข๐—ฅ๐—ฅ๐—˜ ๐——'๐—˜๐—ก ๐—™๐—˜๐—จ.

 

Fa un any que vam anunciar que la imatge original de la Moreneta que hi havia a la Torre d'en Feu havia sigut recuperada desprรฉs de 90 anys a Monistrol de Montserrat. Avui ja us puc mostrar com ha quedat desprรฉs de la restauraciรณ de la mateixa.

L'escultura, ara de la meva propietat, serร  cedida a una esglรฉsia sabadellenca en breu per al culte religiรณs a la nostra ciutat, i, treballarem amb l'ajuntament perquรจ en un futur no gaire llunyร , la capella del castell sigui restaurada i tingui l'รบs original de culte religiรณs, amb la restituciรณ de la moreneta tal com era en origen.

La imatge, tallada l'any 1916 per l'escultor barcelonรญ Tomร s Marquรจs Casola  ( + Barcelona, 1964 ), fou col·locada en el nou altar de la capella del castell el mateix any. 


El propietari, en Josep Nicolau d'Olzina i Ferret de Riusech (5 de marรง de 1841 – 4 de gener de 1924 )  va canviar l'any 1916 l'advocaciรณ original de la capella (que des del 1705 era dedicada a la Nativitat).

Recordem que els  Olzina eren els descendents dels Riusech, nissaga que segons la llegenda catalana varen trobar la Mare de Dรฉu a la Santa Cova en el segle IX.

Aleix Gonzรกlez Campaรฑa  ·

Comentaris