CASA CLARAMUNT, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

 


El Valenti Pons Toujouse publica imatges de la Casa Claramunt, que  està situada a la Plaça Jaume I, 24,  en el nucli històric i monumental de Vilafranca del Penedès , on contribueix a la introducció de la poètica modernista.

https://www.arquitecturamodernista.cat/obres/es/vilafranca-del-penedes/tots/casa-maria-claramunt-feliu

https://vptmod.blogspot.com/2018/06/vilafranca-del-penedes-casa-claramunt.html?fbclid=IwAR2BI3u4MiJs0XmK2moEc5iRRMxgokvYTHa2SdfacsxFjj5sDQNSUCKCP40

El projecte, data del 7 de març de 1905 i fou aprovat el 16 de març del mateix any per l'Ajuntament, que el conserva al seu arxiu.

La construcció de l'edifici fou encarregada a l'arquitecte Santiago Güell i Grau (Vilafranca del Penedès 1869 - Barcelona 1955) per Maria Claramunt i Feliu.


Patrimoni Gencat en diu ; Edifici entre mitgeres, d'una crugia, format per planta baixa, entresol, dos pisos, golfes i terrat. La composició de la façana és simètrica, llevat de la planta baixa que presenta dues portes de diferent amplària.

La construcció s'inscriu dins del llenguatge modernista malgrat la simplicitat de les seves formes, fonamentalment pel motllurat que envolta les seves obertures i pel disseny de la cornisa que corona l'edifici.

L'obra presenta relacions formals amb altres realitzades pel mateix arquitecte a Vilafranca, en especial amb la Casa Ramona Quer (1906) del carrer dels Consellers núm. 6.

La infecció filonazi no “ calava “ en aquesta ocasió a Vilafranca.

Comentaris