ELS FANALS DE L’AVINGUDA GAUDÍ I ALTRES ELEMENTS PATRIMONIALS D‘INTERÈS A L’OMBRA DE LA SAGRADA FAMÍLIA. BARCELONA


Anava a Barcelona, als voltants de la Sagrada Família, i advertia- amb tristor -  que el reconeixement  - just – de l’obra de l’Antoni Gaudí i Cornet (Riudoms, el Baix Camp, 25 de juny del 1852 - Barcelona, 10 de juny del 1926), desenvolupada a partir del seu traspàs per altres arquitectes,  provocava que altres elements del Patrimoni Immoble  passessin quasi desapercebuts.

FANALS DE L’AVINGUDA GAUDÍ



Autor del disseny , Pere Falqués i Urpí (Sant Andreu de Palomar, Barcelona, 1850 - Barcelona, 22 d'agost de 1916)



Autor dels treball de Forja , Manuel Ballarín i Lancuentra (Aragó, 1863 - Campo, 23 de setembre de 1915)





ALTRES ELEMENTS D'INTERÈS 



Us agrairem que poseu " llum" , promotors, autors, època, d'aquests edificis a l'email castellardiari@gmail.com , de posar " fum" ja se'n ocupen des de fa anys, oi?. 

La població d’aquesta zona de Barcelona és molt majoritàriament d’ascendència sud-americana , i l’explicació a la seva “ resistència a aprendre i parlar la llengua catalana, s’explica per la traumàtica imposició de la llengua castellana en el llarg període d’ocupació,  els que parlaven en la seva llengua – o en qualsevol, que no fos la castellana – patien tot mena de càstigs i àdhuc la mort, aquesta “  mala praxis” practicada durant molts anys, provocava la pèrdua de bona part de les llengües aborígens, i el bloqueig mental davant qualsevol expressió verbal que no fos en llengua castellana,  aquest trauma explica alhora en bona mesura el retard econòmic, social i polític d’aquells pobles.


Aixecava a la Sagrada Família la meva pregaria amb el prec que l’elevessin a l’Altíssim , Senyor; allibera el teu poble!!!

Em desplaïa  comprovar que Barcelona   forma part de la tristíssima relació deCiutats, Viles i pobles  víctimes de  la terrible infecció filonazi  que s’ha estes arreu de Catalunya


Comentaris