IN MEMORIAM. ORENCI VALLS BROQUETAS. ESPARREGUERA

 

Orenci Valls i Broquetas ( Esparreguera, 1886-  Esparreguera , 1962), no trobava gaire informació escrita – si gràfica – d’aquest metge i cronista oficial de la vila d'Esparreguera  durant una pila d'anys.


Joan Coromines i Vigneaux (Barcelona, 21 de març de 1905 - Pineda de Mar, Maresme, 2 de gener de 1997), en l’entrada al topònim Esparreguera, a l’Onomasticon Cataloniae,  cita expressament a l’Orenci Valls i Broquetas.

https://oncat.iec.cat/veuredoc.asp?id=17615


Purs disbarats, que no val la pena de refutar, el que diu l'aficionat Orencio Valls, sobre etimologia grafia i fonètica del nom de Esparreguera, en el llibret “ la Villa de Esparraguera  y su termino” . 1961. Cronista  municipal del règim franquista, en l'obsessió de tornar a la mala grafia en -a-\

 

https://www.elspotolsmistics.cat/search/label/Orenci%20Valls%20i%20Broquetes


https://arxius.museumares.bcn.cat/comissio-dhomenatge-al-dr-orenci-valls-i-broquetas-4


Demanava informació sobre el ceramista Enric Sedó – que res té a veure a la família de la Colònia tèxtil – que apareix en una imatge de l’any 1934 jugant una partida d'escacs sota l'envelat del pati de La estrella l'any 1934.


De l’un Orenci Valls i Broquetas ( Esparreguera, 1886-  Esparreguera , 1962), i l’altre Enric Sedó,.. ( --, el Priorat 1910 + ? ) estaria bé que se’n publiques una biografia, oi?.

 

Comentaris