QUINA ADVOCAVIÓ TÉ L’ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DE SANTS?.

 

Llegia que hi ha  un títol nobiliari, el Comtat de Santa María de Sants , creat el 30 de juny de 1909 pel rei Alfons XIII a favor de Maties Muntadas i Rovira (Santa Maria de Sants, Barcelona, 1853 - Barcelona, 2 de agosto de 1927) , membre de la poderosa família Muntadas, que va potenciar el desenvolupament del municipi de Santa Maria de Sants (actualment barri de Sants, principalment amb la indústria tèxtil La España Industrial.

María Asunción Solá-Sert y de Albert, és la V Comtessa  de Santa María de Sans

La seva denominació fa referència a l'antic municipi de Santa María de Sants, integrat a la ciutat de Barcelona des de 1897, i convertit en barri d'aquesta ciutat. Pertany al Districte de Sants-Montjuïc.

La denominació correcta per referir-se a Maria, mare de Jesús,  en llengua catalana és marededéu,  la ocupació de Catalunya   almenys des de 1714, ha comportat que es facin servir formes pròpies de altres llengües com Santa Maria, que alhora que pretén minimitzar el paper de la marededéu, palesa clarament la misogínia d’aquella cultura, i àdhuc del seu clergat, que es reclama catòlic i apostòlic.  

http://memoriadesants.blogspot.com/2015/05/santa-maria-de-sants.html

http://barcelofilia.blogspot.com/2014/05/esglesia-de-santa-maria-de-sants-1847.html

https://historiesdebcn.com/sants-entre-els-vius-i-els-morts/

Ens agradarà rebre resposta a la nostra pregunta a l’email castellardiari@gmail.com



Raimon Duran i Reynals (Barcelona1895 - ídem, 21 de maig de 1966)  va ser l'autor de l'edifici actual que s'acabava 'any 1952

Comentaris