SANT SERNI DE LLORTS. PARRÒQUIA D’ORDINO. ANDORRA


Joan Coromines i Vigneaux (Barcelona, 21 de març de 1905 - Pineda de Mar, Maresme, 2 de gener de 1997) explica que el topònim Llorts   ve del basc Lurte “ esllavissada”

Llorts (Lorç, el 1176) és un nucli de població del Principat d'Andorra situat a la parròquia d'Ordino. És a uns tres quilòmetres de la Cortinada, en un eixamplament de la vall on conflueixen la ribera de l'Angonella que baixa dels estanys d'aquest nom (accessibles per un costerut camí que surt del poble) i, per la banda dels pics de Casamanya, la ribera de Coma Obaga o Estreta. És a 1.430 m d'altitud i el poblet forma un nucli compacte de velles cases (145 h el 2009) entorn de la seva esglesiola de pedra llosenca amb un campanar d'espadanya sobre seu; té un notable retaule barroc protegit per una solida reixa de ferro. Llorts es troba envoltat de terres ferruginoses, que tenyeixen trossos dels seus camps i carretera i fins alguns rierols. 



https://visitandorra.com/ca/cultura/esglesia-de-sant-serni-de-llorts/




https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Serni_de_Llorts

A Sant Serni, sembla que no li acaben de fer peça, els “ nous  demòcrates “   que reivindiquen per activa i per passiva les bondats d’una dictadura, que ensangonava Catalunya

 

Comentaris