ERMITA DE LA MAREDEDÉU DELS SOCORS. EL PONT DE CLAVEROL. EL PALLARS JUSSÀ.

 



L’Ester Gonzalez Vidal  publica fotografies de l’ermita advocada a la  Mare de Déu del Socors del poble del Pont de Claverol,  al Pallars Jussà.

 Fins al 1969 formava part del terme municipal de Claverol.

l’ermita advocada a la  Mare de Déu del Socors és al peu mateix de la carretera que des del Pont de Claverol mena als pobles d'Aramunt, Sant Martí de Canals, Pessonada, Sossís i Hortoneda, en el lloc on aquesta carretera passa més a ran de la Noguera Pallaresa, a la cua del pantà de Sant Antoni.

És un edifici petit, d'una sola nau amb absis a llevant.

És, molt probablement, d'època moderna, i no té cap detall que la faci arquitectònicament particular.

Ens agradarà rebre còpia dels Goigs d’aquesta ermita a l’email castellardiari@gmail.com , i si fos possible fotografia  de la imatge de la Marededéu dels Socors que es venerava en aquesta ermita.

No consta a la minsa relació de Patrimoni Immoble.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_del_Pallars_Juss%C3%A0#Conca_de_Dalt

Quan al topònim Joan Coromines i Vigneaux (Barcelona, 21 de març de 1905 - Pineda de Mar, Maresme, 2 de gener de 1997) atenen al  fet que el Pont de Claverol era l'indret on es clavaven i desclavaven els rais, i des d'allà enviaven els troncs ja per via terrestre.  Aquesta dada  etimològicament fa pensar en un derivat del llatí CLAVARE 'clavar': < {pont) *claver, és a dir, el pont de 'clavar i desclavar els rais'. Claverol degué prendre el nom del paratge més conegut dins el terme. J. F. C.

Que  la Marededéu dels Socors, elevi a l’Altíssim la nostra pregària, Senyor, allibera el teu poble !!!!!

Comentaris