EL CASTELL DE LA BARONIA DE MOGODA MANTÉ L’ADVOCACIÓ DE SANT ANTONI ABAT A LA SEVA CAPELLA ?. SANTA PERPÈTUA DE MOGODA. EL VALLÈS OCCIDENTAL.

 

El Josep Salvany Blanch , retratava l’any 1915 ,  Interior d'un pati a Santa Perpètua de Mogoda,  aquesta minsa informació és la prova fefaent de l’alteració maliciosa de les fonts documentals duta a  terme en el llarguíssim període  de la  dictadura franquista que començava l’any 1939 ,  i que n’ s’ha acabat encara .  Vegeu un exemple de com documentava el Josep Salvany Blanch, Torre a Mataró; Torre de Can Palauet. La torre i la masia de Can Palauet són al veïnat de Cerdanyola, on dominen la riera d'Argentona. La part principal de la masia es compon de tres cóssos irregulars, amb planta baixa i pis, inicialment separats de la torre. El cós principal té un portal rodó adovellat i amb un finestral del segle XVI.

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany/id/3753/rec/16

Estaria bé fer divulgació de les dades personals de les persones que intervenien en aquests  actes, qualificables pel cap baix, com “genocidi cultural”, oi?.   

 De la imatge “Interior d'un pati a Santa Perpètua de Mogoda”


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany/id/2661/rec/18

Publicava l’any 2008, aleshores encara creiem tots plegats que viurem en un estat democràtic, quina ingenuïtat, oi?.  ELS NOUS SENYORS FEUDALS DE MOGODA I CAN TAIÓ, on m’explicaven que el Castell de Mogoda era de  l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, i que em calia un permís per accedir al interior.

L’any 2021 . llegia que s’ha iniciat la primera fase de la rehabilitació del Castell de Mogoda, al municipi de Santa Perpètua de Mogoda, dirigies per l’arquitecte Josep Esteve Vila.

http://josepesteve.cat/Empresa.aspx

https://incasol.gencat.cat/es/actualitat/noticies/Noticia/not_210607_mogoda

https://patrimonicultural.diba.cat/element/domus-de-mogoda

Quan a  l’advocació de la  capella, llegia que l’any 1776, en la  Visita pastoral del bisbe de Barcelona, Gavino de Valladares y Mejía (Aracena, Huelva, 25 d'octubre de 1725 - Barcelona, 13 de febrer de 1794), es va fer constar que a Mogoda hi havia una capella pública dedicada a Sant Antoni Abat en què deia missa els dies de festa un frare de la cartoixa  de Montalegre.

La critica situació econòmica del REINO DE ESPAÑA, propiciava la desamortització, això propiciaria que entre altres l’ Antonio Víctor López López de Lamadrid (Comillas, 12 d’abril de 1817-Barcelona, 16 de gener de 1883)  I marques de Comillas , decidís fer-hi moltes reformes de la mà del seu arquitecte de confiança, Joan Martorell i Montells  (Barcelona, 1833 - ibídem, 5 de juliol de 1906).

Incidim en el tema de l’advocació i voldríem confirmar que es manté la de Sant Antoni Abat, dissortadament en els nostres dies, la ignorància en qüestions relacionades amb  la religió és considera  una “ virtut “, sou pregats de fer-nos-ho saber  l’email castellardiari@gmail.com, i àdhuc fer-nos-en arribar imatges a l’email castellardiri@gmail.com

 En els nostres dies, la critica situació econòmica ha donat lloc a la desamortització dels drets socials i polítics de la ciutadania, això explica que pagesos i ramaders, es manifestin arreu  per reclamar que se’ls doni un tracte humà,  amb unes administracions acostumades al  MANDO y ORDENO, que traslladen la SEVA FEINA als ciutadans, que els imposen la CITA PRÈVIA, que NO els  atenen en situacions de necessitat, i que els aboquen al patiment infinit i/o la mort en llarguíssimes LLISTES D’ESPERA, .., ens temem que caldrà fer alguna cosa més que tallar carreteres, autovies i autopistes. 

Colpeix la lectura de noticies com " Decenas de personas jalean a los narcos mientras asesinan a dos agentes de la Guardia Civil en Barbate" 

 Tantes va es gerró a sa font, que acaba per deixar-hi s'ansa o es coll. Qui ho vulgui entendre que ho entengui.

Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

Comentaris