LES GALLINES DE MARFÀ VIUEN A L’ANTIGA PARRÒQUIA DE SANT PERE. CASTELLCIR. EL MOIANÈS

 

El Josep Valldeoriola, pública imatges de  l'església de Sant Pere de Marfà ,  al terme de Castellcir, a la comarca del Moianès, que  apareix esmentada l'any 939 en l'acta de consagració de l'església parroquial de Moià.






 Al segle XI era església parroquial.

L'edifici actual correspon a una refacció del segle XVIII, i actualment resta sense culte.

 Les seves imatges es conserven a l'església parroquial de Moià.

Sant Pere de Marfà avui fa funcions de galliner de la masia ; sembla que tant a les gallines, com al mateix sant els prova el canvi d’us; potser fins i tot, la denominació gallines de Sant Pere de Marfà, acabarà convertint-se en un segell de qualitat. Qui ho sap !

Escriviem l’any 2007 : El secret de Marfà

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/06/el-secret-de-marf.html

Quan al topònim Marfà:

https://oncat.iec.cat/veuredoc.asp?id=25100

Que l'apòstol  Sant Pere    i  Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  moianesos,  vilanovins,  camarasins ,  agerencs , pallaresos , viladamatencs ,   vilabertranencs ,   besaluencs ,      medionencs,   font-rubinencs ,  sabadellencs, corberencs ,    font-rubinencs   , santquirzencs ,   amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians ,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders , menors estrangers no acompanyants, victimes de tràfic de persones, victimes del narcotràfic, victimes del lawfare,  exiliats polítics ..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

Preguem també a Maria que com havia fet  a les Noces de Canà,  explicant a Jesús " no tenen vi",  faci  una ullada a aquest món nostre, Palestina, Ucraïna, Àfrica, Amèrica del Nord i del Sud, Rússia, Xina, Índia, España, ..., s'adrecés novament , ara per dir-li  " no tenen Pau" 

El 30.5.2024 , s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció,  NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia, NO, als menors estrangers no acompanyats, .. NO,NO,NO,...

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

Comentaris