SAFAREIGS PÚBLICS DE LA CREU ALTA. SABADELL.

 Retratava l'edifici que havia aixoplugat els safareigs públics de la Creu Alta.



Josep Renom i Costa (Sabadell, 22 de novembre de 1880 - 11 de març de 1931) va ser l’autor  d’aquest edifici aïllat, d'una sola planta, situat entre els carrers Borràs, Pius XI i Sant Isidre.


Malgrat la senzillesa de l'obra i el seu deteriorament, encara conserva elements que mostren el tractament acurat amb què es va realitzar, especialment pel que fa a l'exterior.

Les façanes tenen un basament amb recobriment de pedres irregulars.

La part central conserva restes de l'arrebossat que cobria el maó i d'un senzill esgrafiat d'ones i espirals d'inspiració marina. Les formes del coronament són mixtilínies. Les obertures, molt modificades, són rectangulars.

https://bibliotecavirtual.diba.cat/es/sabadell-biblioteca-dels-safareigs

Sabadell,   el Vallès Occidental , Catalunya,  disposen – encara – d’un interessant Patrimoni Històric, que cal documentar amb rigor, i que és sens dubte el  nostre MILLOR  actiu .

Hi ha un públic per aquest turisme de “ cultura”  que espera amb ànsia poder gaudir de les “ ciutats humanes “ de Catalunya.

El turisme de sol, alcohol – i altres excessos – està bé, i molt bé a Barcelona i al litoral.

El món viu un moment especialment complicat, per aquesta raó,  aprofitem per deixar constància de les víctimes  del  genocidi jueu,  del tràfic de persones , del narcotràfic, de la corrupció endèmica i sistèmica, de la desatenció sanitària  i social que per manca de recursos econòmics - regalats pels " caïnites "  a les classes " altes" del REINO - ha fet augmentar a Catalunya la mortaldat i la morbiditat,   .... ,

 La reinstauració del virregnat  no és una bona noticia per a Catalunya

Senyor, teva és la venjança.

Comentaris